Behandeling zweetoksels, vroeger en nu

De ontwikkelingen op het gebied van behandelingen tegen overmatige zweetoksels staan zeker niet stil! In 1920 werd de sympathectomy al geïntroduceerd als behandeling tegen zweten. De behandeling betrof een zenuwtak langs het ruggenmerg. Hierdoor konden de hersenen geen signaal meer doorgeven om extra te gaan zweten aan bijvoorbeeld de handen.

Een soortgelijke behandeling wordt tegenwoordig nog steeds uitgevoerd. Middels een kijkoperatie vindt deze ingreep plaats. Door de operatie bestaat er altijd een bepaald risico met kans op complicaties.

Iontoforese werd voor het eerst in 1925 toegepast. Deze veilige techniek wordt nog steeds toegepast. Ook bij onze praktijk zien we mooie resultaten. Deze behandeling is geschikt tegen zweethanden, zweetvoeten en kan ook worden toegepast bij overmatig transpireren onder de oksels.

Best bijzonder dat anti-zweet-behandelingen al zolang geleden in gang zijn gezet! Het is altijd een probleem geweest. Om het in historisch perspectief te zien, kun je het vergelijken met een andere belangrijke ontdekking: penicilline. Dit nu zeer welbekende antibioticum is in 1928 ontdekt.

miraDry is de huidige revolutionaire behandeling tegen overmatige zweetoksels. In de Verenigde Staten is deze behandeling in 2011 geïntroduceerd. In Nederland wordt deze behandeling sinds 2014 aangeboden.

Tegenwoordig kan overmatige transpiratie onder de oksels (hyperhidrosis axxilaris) zonder chirurgisch ingrijpen middels 1 of 2 miraDry behandelingen permanent worden tegengegaan. Het resultaat is direct merkbaar na de behandeling.

Heb je last van overmatige zweetoksels en ben je geïnteresseerd in een behandeling?

Wil je voorgoed afscheid nemen van jouw zweetoksels? Dat begrijpen we helemaal! Het kan de kwaliteit van leven behoorlijk beïnvloeden. als je geïnteresseerd bent in een behandeling, kun je bij ons een afspraak maken voor een vrijblijvend en gratis consult. Mocht je het wensen, dan kan het consult ook telefonisch plaatsvinden. Tijdens het consult bespreken we jouw klacht en vertellen we je alles over de behandeling. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een miraDry behandeling? Je leest het hier.